صلاحیت پیمانکاری
گواهی صلاحیت پیمانکاری مختص شرکتهایی می باشدکه در حوزه آب ساختمان، راه و ترابری، صنعت و معدن، نیرو، تاسیسات و تجهیزات، کاوش های زمینی، ارتباطات وفناوری اطلاعات، کشاورزی، مرمت آثار باستانی ونفت وگازفعالیت دارند.
صدور گواهینامه تشخیص صلاحیت پیمانکاری در پایه های 1 و 2 توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و در پایه های 3 و 4 و 5 توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها انجام می شود که در نهایت قرارگرفتن گواهینامه تشخیص صلاحیت پیمانکاری همه شرکت ها در هر پایه ای در سایت ساجار به نشانی sajar.mporg.ir توسط سازمان برنامه و بودجه کشور صورت می پذیرد.
نحوه ثبت نام
جهت اخذ گرید پیمانکاران می توانید به صورت مستقیم از طریق سامانه سازمان برنامه اقدام نمایید و در صورت عدم آشنایی با روال های کاری از طریق خدمات انجمن اقدام نمایید.
راهنمای ثبت نام در سامانه ساجات
شما می توانید در این بخش راهنمای استفاده از سامانه جامع هوشمند تشخیص صلاحیت عوامل نظام فنی و اجرایی (ساجات) را ملاحظه نمایید.
همینطور راهنمای بخش پرداخت الکترونیکی سامانه جامع هوشمند را نیز میتوانید دانلود نمایید.
انجمن صنفی کارفرمایی پیمانکاران استان تهران، در خدمت پیمانکاران محترم در حوزه ذیل میباشد:
- اخذ گذر واژه دوم جهت ورود به سامانه ساجات
- مشاوره رایگان، اخذ، تمدید و ارتقا رتبه شرکت های پیمانکاری در حداقل زمان
- کلیه اموری که منجر به ارتقاء و یا اخذ گواهی رتبه بندی گردد.
رتبه بندی چیست؟
رتبه بندی یک نوع مقیاس گذاری برای تضمین کیفیت و کمیت شرکت های برتر در ارائه خدمات و دفاع از حقوق بهره وران است که این خدمات توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری برای پیمانکاران و شرکت ها ارائه می گردد. شرکت های پیمانکاری با توجه به قراردادها و امکانات و وافراد امتیاز آور از 1 تا 5 رتبه بندی می شوند که در واقع 5 پایین ترین و 1 بالاترین رتبه محسوب می شود.ولی شرکت های مشاور از 1 تا 3 رتبه بندی اخذ می کنند که 3 پایین ترین و 1 بالاترین رتبه است. برای رتبه بندی شرکت های پیمانکار ملاک اصلی تعداد نیروی فنی و مهندسی حاضر در هیئت مدیره ی یک شرکت است.
رتبه بندی شرکت ها در بخش های ذیل انجام می گیرد :
- رتبه بندی پیمانکاری
- رتبه بندی مشاوران
- رتبه بندی شرکت های انفورماتیک
- رتبه بندی شرکت های EPC
- رتبه بندی انبوه سازان
رشته های پیمانکاری
ساختمان و ابنیه
راه و ترابری
صنعت
تاسیسات و تجهیزات
کشاورزی و فضای سبز
آب
حفاظت و مرمت آثار باستانی
معدن و کاوش های زمینی
ارتباطات و فنآوری اطلاعات
نفت و گاز
نیرو
مدیریت پسماند
فواید رتبه بندی
رتبه بندی فواید بسیاری دارد و نشانگر اعتبار یک شرکت است. قدر مسلم آن است که شرکت هایی که رتبه ی بهتری دارند نسبت به سایر شرکت ها در جذب مشتری موفق ترند و در مقایسه با سایر شرکت ها ارجحیت دارند که این خود اماره ای است بر تخصص و تجربه ی شرکت در حوزه ای که در آن زمینه فعالیت دارد . در ذیل ، به مهم ترین فواید رتبه بندی اشاره می کنیم :
از جمله فواید رتبه بندی عبارت است از:
- یکی از شرایط عقد قرارداد با شرکت ها و سازمان های دولتی رتبه بندی شرکت است.در غیر این صورت مراکز دولتی اجازه ندارند با شرکت هایی که فاقد رتبه هستند قرارداد ببندند.
- رتبه بندی شرکت ها در صنایع گوناگون می تواند نمای کلی از وضعیت شرکت ها باشد.
- شرکت های پیمانکاری برای شرکت در مناقصات دولتی باید دارای گواهی نامه ی صلاحیت پیمانکاری باشد.
- سرمایه گذاران با توجه به رتبه بندی شرکت ها و توانایی مالی و فنی آن ها می توانند در انتخاب شرکت مناسب برای اجرای پروژه ی خود بهتر تصمیم گیری نمایند.